Päikesetõusu- ja loojangumatkad suvel 2024

Matkade olemus: Tegemist on 3-4-tunniste matkadega, mis toimuvad päikesetõusul või -loojangul. Selle aja jooksul läbime umbes 4-5 kilomeetrit. Miks nii vähe? Aga sellepärast, et raba võiks olla koht mitte kiirustamiseks. Liigume räätsadel rahulikus tempos ja aeg-ajalt teen pause, kus jagan oma mõtteid loodusest ja inimeseks olemisest. 

Minu soov on anda sellel matkal inimestele maksimaalselt vabadust – kes soovib, võib pildistada. Võib liikuda grupist pisut eemal ja olla “omas mullis”. Ei ole isegi kohustuslik kuulata matkajuhi juttu. 

Suvise matka juurde käib ka natuke pikem paus laukakaldal. Soovijaile pakun teed, kes tahab, saab teha varahommikuse või hilisõhtuse supluse pehmes laukavees.

Toimumisaeg: Matkadega alustan juuni lõpus – juuli alguses ja teen neid kuni augusti lõpuni. 

Tasub tähele panna, et suve jooksul nihutan ka matka toimumisaega. Kui juuli alguses tõuseb päike pisut pärast kella 4 hommikul (ja loojub 22.30 paiku), siis augustis juba tund aega hiljem (ja loojub tund aega varem). 

Asukoht: Matkad toimuvad põhiliselt Raplamaa rabades, kuid aeg-ajalt võin kolida ka Lääne-, Järva-, Harju- ja Pärnumaale. Üldiselt tasub arvestada umbes 1-tunnise autosõiduajaga.

Tasu, registreerimine ja tasumine: Matka hind osaleja kohta on 40 eur (sisaldab KM). Kui sooviksid tulla oma seltskonnaga, tuleb arvestada, et miinimumtasu on 400 eur ja selle eest võtan vastu kuni 10-liikmelise seltskonna. Kui tuleb vähem inimesi, muutub hind osaleja kohta lihtsalt kallimaks. Hind sisaldab räätsasid, matkajuhi teenust, soovi korral teed ja istumismatte ujumispausi ajaks. Matkale registreerimiseks tuleb saata e-mail aadressile romet.vaino@gmail.com ja lisada osalejate arv. Mina saadan vastu makselingi. Osalemise kinnitab ülekanne. 

Lapsed: Aeg on näidanud, et selline matk on jõukohane vähemalt 10-aastasele liikuvale lapsele. Alaealisele lapsele on matkahind 20 eur.

Kuidas liituda: Suvised rabamatkad toimuvad valdavalt avalike matkadena. See tähendab, et igaüks, kes soovib, saab matkada liituda.

Et rabavõlu mitte kaotsi lasta, võtan ühte gruppi maksimaalselt 10-12 inimest.

Matka toimumisaeg selgub jooksvalt, sest püüan tabada ka parimat võimalikku ilma. Tavaliselt postitan toimuva matka info 5-7 päeva ette. 

Kõige kiiremini saab matkast teada Facebook’i grupis Metalooduse spontaansed matkad või liitudes meililistiga siinsamas:

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga